Eerste hulp

In acute, levensbedreigende situaties waarin direct medische zorg ter plaatse nodig is, belt u 112 en vraagt u om een ambulance.

Voor eerste hulp overdag bij kleine ongelukken zoals verwondingen, kneuzingen of een verdenking op een botbreuk kunt u altijd bij uw huisarts terecht. Dat kan ook tussendoor. Bel wel even van tevoren met de huisartsenpraktijk, dan kan de huisarts rekening houden met uw komst.

’s Avonds, ’s nachts en in het weekend is uw huisartsenpraktijk gesloten. Kan uw vraag niet tot de volgende werkdag wachten, neem dan contact op met de Huisartsenpost Zoetermeer. De Huisartsenpost is bereikbaar op nummer (079) 343 16 00.

Meestal behandelt de huisarts (van uw huisartsenpraktijk of van de Huisartsenpost) u zelf. Zo nodig verwijst de huisarts u door naar het ziekenhuis, afdeling spoedeisende hulp. U kunt beter niet zelf, zonder doorverwijzing naar het ziekenhuis gaan. Spoedeisende hulp is namelijk niet gratis. En de wachttijden kunnen enorm oplopen, vooral als er mensen binnenkomen met meer urgente problemen dan die van u. Bij de Huisartsenpost bent u meestal sneller aan de beurt.

Huisartsenzorg

Hebt u lichamelijke klachten of psychische problemen en komt u er zelf niet meer uit? Raadpleeg uw huisarts

Lees verder